A  tábor programja:
1. nap: elhelyezkedés, lovaglás
2. nap: Gyula, Várfürdő
3. nap: délelőtt gyerek lovassági ügyességi verseny, délután kirándulás Póstelekre (ami a rossz idő miatt elmaradt)
4. nap: sárkányhajózás Dánfokon, séta Békéscsabán, búcsúest
5. nap: hazaindulás

Gyereknap - 2016. május 28.

A mai nap  az egész falu összefogott a gyerekekért. Volt aki "'légvárat" épített nekik, volt aki pónilovakat hozott és voltak akik Békéscsabéról jöttek egy kis vidámságot hozni.
Ennél többre talán nincs is szükség!
A mai napra két foglalkozást is terveztünk. Először anyák napjára készítettek a gyerekek ajándékokat, majd pedig virágokat ültettünk a templomkertbe és a gyermekotthon bejáratához.
A nap kezdetén Marci atya csi kung foglalkozást tarott. 
Borult, szomorú időben érkeztünk meg Bélfenyérre, ahol először a nyuszi ajándékait adtuk át a fenőtteknek. Ezután a nagyobakkal beszélgettünk március 15-e eseményeiről és jelentőségéről, majd húsvéti készülődés következett. 
Eközben sikerült egy rövid időre szabaddá tenni Illés Adorjánt, a gyermekotthon nevelőjét, aki a templomban elszavalta Wass Albert: Mikor a bujdosó az Istennel beszél című versét.
Miután elkészültek a színes tojások (és nemzeti színű legyezők, huszárok, karkötők...) kimentünk az udvarra megkeresni a csokitojásokat, melyeket Adorján segítségével rejtettek el az arra járó nyuszik.
...és közben még a Nap is kisütött!
Me elbúcsúztattuk a telet egy kiszebáb elégetésével. Az eseményen nagyon sokan vettek részt. A bábu a faluból érkezett és a gyermekotthon udvarán fejezte be rövid életét, magával víve minden rossz dolgot, helyet adva az újászületésnek. Ezután következett a farsangi mulatság. Volt jelmezverseny, tombola és tánc is. Az eseményről  Ionescu Nikolett, a Magyar Rádió nagyváradi tudósítója készített egy rövid beszámolót.
 
 
Ez alkalommal egy szeghalmi kolléganő is velünk tartott, tapasztalatszerzés céljából. 
Előszőr a faluban lakó gyerekek szüleivel találkoztunk, akiknek egy kis kedvcsináló diavetítés után Ildikó tartott tájékoztatót a békéscsabai nyári táborokról. Reméljük, sok jelentkező lesz majd, ha itt lesz az ideje! Ezután kézműves foglalkozás következett, a farsang jegyében. Végül részt vettünk a vasárnapi misén.

2015. dec. 6. - Mikulás

Szerettünk volna menni novemberben is, de mindig közbe jött valami (néha náluk, néha nálunk). A Mikulás azonban mindig megérkezik. Így történt ez most is. Marci atya misézet, aztán megjött, akit mindenki várt. Volt ajándék, voltak versek és énekek... 
Jól sikerült nap volt!

Esős, őszi nap volt. A gyermekotthon még mindig a változások idejét éli. A régiek nagyrésze már a maga útját kezdte el járni, de új gyerekek még nem érkeztek. (A szeptemberben látott kislányok is átköltöztek Magyarországra.) A faluból azonban sokan eljöttek a foglalkozásra. Csuhébaba készítés, nyelvi játékok, emlékezés október 6-ra és egy kis illemtan szerepelt a mai programok között.

2015. szeptember. 13.

Nagy változások történtek a gyermekotthonban. Az idősebbek nagyrésze kirepült, helyett adva a következő nemzedéknek. Az új lakók közül még csak két kislány érkezett meg, de a faluból sok gyerekkel találkoztunk. Kézművesfoglalkozás és ismerkedés Magyarország földrajzával, közmondásaival voltak a foglalkozások témái.
A napot a misén való részvétellel és az "állatfarm" megtekintésével zártuk.