A mi iskolánk

Az Erzsébethelyi Általános Iskola Békéscsaba Jamina – hivatalosan Erzsébethely – nevű városrészének immáron egyetlen iskolája. Több mint másfél évszázados múltra tekint vissza.  1852 őszén lépték át küszöbét az első kisdiákok.

Több iskola összevonásából alakult ki az intézmény.  Az utolsó „házasságra” 2004-ben került sor, amikor megtörtént a Madách Utcai Általános Iskola és a 11-es Számú Általános Iskola integrációja.

Iskolánk változatos lehetőségeket kínál tanulóinak. A teljesség igénye nélkül: komoly hagyományokra épülő sportélet, emelt szintű matematika oktatás, szlovák nyelv tanítása, ECDL oktatás…

Tanulóink eredményesen szerepelnek a különböző tanulmányi versenyeken.

Iskolánk felszereltsége megfelel a XXI. sz. követelményeinek. Rendelkezünk korszerű sportcsarnokkal, több számítástechnika szaktanteremmel, a termek többsége fel van szerelve digitális táblákkal, mindkét tagintézményben könyvtár is működik.

Az iskola arra vállalkozó nevelői 2006 óta vesznek részt a Vasárnapi Iskola munkájában. Az első „helykeresések” után Gyantán állapodtunk meg, ahová két csoportunk is járt egymást váltva. A sors azonban úgy hozta, hogy 2012-től kezdve meg kellett osztanunk erőinket. A gyantai iskola mellett felvettük a kapcsolatot a bélfenyéri Szent Miklós Gyermekotthonnal is. Az ott folyó munkát próbáljuk meg e weblap segítségével bemutatni.